lördag 28 november 2015

Ett tacktal till er

Tack för all respons igår då mitt blogginlägg "Det kunde ha gått värre" publicerades på Nyheter 24. Den första tanken jag fick när jag fick nyheten om att de ville publicera blogginlägget var: Trollen! Jag har varit lyckligt befriad från alla troll och negativa kommentarer i många år nu, och jag är medveten om att i dagens samhälle är det sällsynt.
Men den andra tanken jag fick var: Varför ens vara rädd för troll när det finns viktigare saker. Som typ att dela med sig av sin visdom till grannlandet. ;) 

"Det kunde ha gått värre" skrev jag medvetet till ett kortare blogginlägg än tanken först var. Jag kunde ha skrivit mer, men på det här sättet fick ni också mer plats att dela med er av era egna historier. Och jag lyfter på hatten för er, att ni vågar. Tack! Att bli publicerad på en nyhetssida är ingenting jämfört med att folk vågar öppna sig. Det om något är stort. Alldeles för många håller in med alla sina känslor som finns i kroppen, och jag tror att det är nyttigt att våga öppna sig. Säg hur du vill ha det, säg vad och vem du älskar och våga vara dig själv!

Alla ni, och jag, som inte blev vald i skolan till lucia (eller vad som helst). Som inte var det "ordentliga" barnet eller den som läraren favoriserade: VI DUGER. Och vi är så mycket bättre. 
Man kan inte, och vi ska inte, låta en vuxen människa som betett sig fel, forma den vi är idag eller var vi vill vara i livet.

Det handlar om förlåtelse. Det betyder inte att jag ska söka upp alla människor som gjort fel till mig och säga att jag har förlåtit dem. De är kanske inte medvetna om det eller minns mig idag. Men att jag innerst inne förlåter de människor som gjort fel för att jag själv ska få frid.
Att inte låta något äta upp oss inifrån.
Och de jag har gjort fel till, förlåt.

Jag och mr Fantomen önskar er all kärlek och ro!
För tillfället är jag mitt in i en jobbhelg och har inte lika mycket tid som jag skulle önska framför datorn, men hej! Det kanske är nyttigt att komma ut och socialisera sig lite.


2 kommentarer :