lördag 31 oktober 2015

Är det mannens uppgift att byta däck?

Igår var det den dagen på året som jag får mitt tålamod mest testat. När bilen ska få vinterringarna på sig (eller sommarringar). Det tog ju inte SÅ länge, under en timme av svordomar och en bilring på mitt långfinger (hur den nu hamnade dit). Men jag hade klätt på mig varmt och allting gick ju bra. Nu är jag och röda faran redo för vintern.

Som alla gånger, så gjorde jag allt själv, och hade sambon bara att extrachecka att jag fått fast alla hjulen tillräckligt hårt.
Hittade konstiga rubriker på internet om att det är "mannens uppgift att byta däck på bilen". Visst vore det kul om det andra könet skulle göra alla tråkiga sysslor åt en, men får jag nån gång punktering mitt på strandvägen eller R8 till Jakobstad så är det ju bra att jag själv kan byta däck på bilen. Och så är jag så envis att jag tycker det är onödigt att betala någon annan för något jag kan göra själv. Moahahaha.

Hur är det med dig? Vem har bytt ringarna på bilen och har du fått det gjort ännu? :)8 kommentarer :

 1. Jag har aldrig lärt mig/provat på att byta däck, tyvärr. Skulle ju nog vara kul och bra att kunna det, men som yngre har jag varit helt ointresserad. Kanske jag åtminstone tittar på i år, och kanske t.o.m försöker mig på att byta nåt däck själv... ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte svårt att byta däck, det svåraste är väl att ha tålamodet ;) Prova på ett eller två hjul i år så har du ju i alla fall testat på något nytt. Tack för kommentaren! :D

   Radera
 2. Jag har nog bytt några gånger men eftersom Robert jobbar på brandverket så har dom så bra däckbytar tillbehör där så det blir nog att han oftast byter på jobbet. Men på mammas bil brukar jag byta nu som då! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verktygen är viktigt, och kanske Robert får byta in i hallen då så slipper han frysa? Svärföräldrarna mina har de verktyg sm behövs så jag behöver bara åka upp dit för att få däcken bytt. :)

   Radera
 3. Numera byter maken, fast jag gjorde det själv förr. Det har blivit så att vi "specialiserat" oss i vissa avseenden så att den som är bättre på det ena eller det andra oftast gör det. Ibland tycker jag att det är bra att ha en sån uppdelning, andra gånger tycker jag att det är lite mindre bra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej. Men då vet du ju i alla fall hur man byter däcken. :) jag försöker fundera själv om vi har någon slags uppdelning i vårt hushåll, men tror inte det. Är det så att nån av oss gör mer av en sak är det nog bara för att nån av oss tycker det är roligare. Hoppas jag ;)

   Radera
 4. Jag tycker inte att set behöver vara mannens uppgift. För några år sedan lärde jag mig att byta däck (det är ju inte ens svårt) och nu är det den som orkar som byter. Det är nog något som alla bör kunna tycker jag, just ifall man får punka :)

  SvaraRadera
 5. Jag kan byta däck,om jag riktigt ger mig på det. Oftast blir det så att jag är med under däckbytet, men inte till så mycket hjälp alla gånger. ;) Kan hända att männen i mitt liv (sambon o pappa) tycker att det tar rätt länge och så vet båda två hur mitt tålamod är.

  SvaraRadera