onsdag 29 juli 2015

Varning för känsliga tittare

Vill väl börja med att varna känsliga tittare eller fågelälskare igen nu. Det kommer att vara en död fågel på bloggen nu. Men innan ni blundar eller läser vidare kan ni ju skriva en kommentar. Typ "Hej" eller något, för jag börjar misstänka att kommentarsfältet inte fungerar ;) och tack till er alla som kikade in igår för att läsa om mensskydd.Igår när jag satt harmonisk framför datorn och facebookade runt så kommer katten Mohicana inspringande med en present till mig. En liten fågel i munnen och man ba: tack.

Nu är det inte så att vi tar bild av alla djur katterna fångar. Vår katt Leila är expert på att jaga och kommer hem varannan dag med något djur, Fantomen kommer på andra plats men han bryr sig mest om att dricka vatten ur grannens fontän eller tvätta sig. För man kan ju bli smutsig av att jaga. Men för Mohicana tog det över 7 år för att alls hitta någon jaktinstinkt i sig, och det är därför vi är lite stolta och glada över att hon faktiskt beter sig som en riktig katt. En fågel varje vecka nu i i tre/fyra veckors tid. (Fast förra veckan tog hon in en levande fågel i hemmet medan jag jobbade, och det var mindre roligt.

Vi hade ju nästa börjat fundera att Mohicana var deprimerad eller nåt annat, eftersom hon bara åt och sov. Men den här sommaren har hon blivit som en ny katt. Hon till och med går ut frivilligt. Wihoo!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar