söndag 21 juni 2015

En midsommarnattsdröm

Den här midsommarhelgen har varit riktigt fin. I fredags var vi på dans till grannbyn. Fick klä upp mig i min byxdress, lockade håret och fick träffa nya och gamla bekanta ansikten. Var vaken längre än vanligt, men när solen knappt hann gå ner så är det okej.

Igår var en betydligt lugnare, och i enligt mig, finare dag. Myste hemma med kärleken, grillade och njöt av det fina vädret. Till kvällen så packade vi väskan som är gjord av kaffepaket med knackkorvar och annat tillbehör och åkte iväg till sjön.
Hälsade på våra vänner Marie och Johan vid deras villa, där det också var flera människor. Nya och gamla bekanta här också, och det är roligt att träffa nytt folk.

Och det är från igår alla bilder är. Med bildtext, så än är inte blogginlägget slut.

Vackra midsommarfärger ute vid sjön igår. Det var en ganska bra bit att köra med båten, men det gick bra. Jag njöt mer av båtfärden, kanske på grund att det inte blåste så hårt igår. Skärgården är riktigt fin här i trakterna och det är kul att få se runt sig och till alla villor där folk firat midsommarhelgen.


I vårt gäng som samlades igår så fanns en liten, söt och energisk tjej. Tänk om man hade lika mycket energi. På den här bilden spelar de fotboll.

Här är närbild av disken som står på tork. Här hemma skulle inte disken vara lika fin, men det är något med villalivet som gör allting lite finare. Eller så är det bara för att vi själva inte har någon egen villa (svärföräldrarna har nog en vi får vara vid) eller vår disk som är på bild. :)

I hopp och försök för att hålla sig undan myggen så höll vi oss i rörelse med olika aktiviteter. Vissa spelade fotboll, kastade frisbee eller kastade pil. Jag klarade mig inte så länge i spelet, får väl öva mer för att pricka tavlan. Provade istället olika myggmedel. "Naturliga" i form av någon grönväxt, spraymedel och någon liten klump av tjära. Det sistnämnda fungerade perfekt och sån vill jag också skaffa.

Det fanns också katter på ön! Marie och Johans katter får följa med till sjön och njuta av villalivet. Båda katterna såg ut att njuta för fulla muggar. Mycket natur att utforska och små möss att fånga.


Sista bilden från kvällen. När solen inte värmde lika mycket så tände vi en brasa nere vid vattenbrynet. Åt en antihistamin mot alla myggbett (det hjälpte!) och grillade knackkorv. Fick besök av två båtar med människor och en hund, för som de sa: "Det såg så fint ut att de ville komma och säga Hej!". När det började duggregna så hoppade jag och kärleken i båten och åkte hem. Och vi for nog i rätta stunden, för när vi närmade oss båthuset öste regnet ner. Men det var härligt på sjön, och att åka hem på nästan spegelblankt hav och se solnedgången bakom sig var fint.

Det här var alltså min midsommarhelg och igår var helt otroligt fin kväll med gott sällskap. Hoppas att er midsommarhelg har varit riktigt fin också.

6 kommentarer :

 1. Det ser ut att ha varit en väldigt mysig kväll. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var det! Det är så här jag vill minnas sommaren. :)

   Radera
 2. så otroligt fin den första bilden! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för kommentaren! Kvällssolen när den är som bäst, var bara tvungen att fånga det på bild. :)

   Radera
 3. Svar
  1. Tack för kommentaren! :) Det var en riktigt fin kväll.

   Radera