måndag 23 februari 2015

Binjureextrakt och fananamma

Det här kanske blir ett personligt blogginlägg. Eller hur man nu ser det. Det här är ju inget som jag varken skäms över eller kommer att gömma. Och skulle jag vilja gömma just detta så blir det kanske lite tråkigt för mig att blogga.

För en månad sen så tog jag mod till mig och kollade upp mina sköldkörtelvärden. Mest för att jag kanske kände på mig att allt inte var så harmoniskt i organet som jag skulle önska. Ett visst blodprov visade exakt 1745 över den över normala värdet. De andra blodproven var inom de normala värdena. Men istället för att bli ledsen så väcktes en låga i mig.

Varför är just det ena antikroppsprovet så högt och varför går det inte ner? Vad är orsaken och vad kan jag göra? Jag har haft diagnos underproduktion av sköldkörteln nu i snart 14 år. Om nu min medicinering är i balans, varför säger provsvaren och min kropp det motsatta?

Men tillbaka till min låga. Jag ska nu ge fananamma på att få ner provsvaret. Jag sätter upp delmål och mål. Det första delmålet är att få ner värdena i blodprovet. Min önskan är att dra ner på medicinen thyroxin och mitt mål är att helt bli medicinfri. Och även om det kommer att ta en tid, så vet jag att det är möjligt. Har jag förr blivit friskförklarad från något värre, och som också kallats "en ovanlig och obotlig (kronisk) sjukdom" (SLE) så är det här bara en fis i rymden.

Idag fick jag hem på posten binjureextrakt. Det har jag ätit förr och det var riktigt bra. Förutom att jag blev piggare, gladare och mer harmonisk, så visade också mina sköldkörtelvärden bättre då. Därför tar jag till det igen nu. Och tänker inte sluta.

Så det här är alltså steg 1 i min resa mot att bli frisk ifrån min hypotyreos, underproduktion av sköldkörteln.

Binjureextrakt från nötkreatur


Det här är alltså mina superpiller som håller binjurarna i skick. Pigga binjurar = pigg kropp. För att min sköldkörtel nu ska orka bli på bättringsvägen så är det viktigt att mina binjurar också mår bra. Har man utsatt sig själv och sin kropp för stress så blir binjurarna trötta. Binjurarna i sig producerar bland annat viktiga hormoner som adrenalin och kortisol.
Som ni kan se på bilden så innehåller dessa piller binjureextrakt 100 mg och binjurebarksextrakt 20 mg från nötkreatur.

binjureextraktcarloine1 binjureextraktcarloine2

8 kommentarer :

 1. Oj, ja å sko vill våg! Lider själv av hypo sedan 7,5 år tillbaka. Mina tsh, t4 fritt är normala och läkaren ansir av varför ta dyra blodprov på mig känner arr "något är fel" skyller förståss på sköldisen.
  Mådde som bäst då tsh va omätbart, oroade jobba då i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Det är väl lite så att man måste vara frisk för att vara sjuk, och orka få sin vilja igenom med sin vård. Det är ju viktigt och bra att man konsulterar en läkare, men jag behöver inte en läkare för att bli frisk. Det är ju sist och slutligen en själv som vet när man mår bäst. :) Känner du på dig att det är något i kroppen som inte står rätt till, kräv blodprov och undersökningar! Eller byt läkare (kräv remiss) till en specialist, Åh, har så mycket att skriva så kanske blir till ett blogginlägg av detta. ;) Må så gott, Anna!

  SvaraRadera
 3. Hur länge tar det innan dessa piller ger effekt? Ätit dem en dryg månad nu efter att min kinesiolog rekommenderade dem, men känner mig inte ett dugg bättre.

  SvaraRadera
 4. Det är ungefär 2 månader innan man känner av någon effekt. Hur många tabletter tar du per dag? Och vilken tidpunkt?
  Jag brukar ta alla vitaminer och extra tillskott innan jag går och sova, så får de tas bäst upp av kroppen under natten. Den rekommenderade dosen är ju också 1-3 tabletter / dag, så första gången jag åt det så tog jag dem morgon och kväll, nu endast till kvällen.
  Hoppas att du börjar känna av någon verkan. Tiden går långsamt när man väntar på något (speciellt hälsan) :)

  SvaraRadera
 5. Jag har precis fått hem en burk binjureextrakt (endast binjurebark ) för att försöka hjälpa till att återhämta mig från min binjuretrötthet. Blev utbränd för ett par år sedan men ibland känns det som återhämtningen stannar upp och jag har aldrig testat binjureextrakt förr så det ska bli intressant att se om det stabiliserar kroppen! :) Sköldkörtelproverna har alltid visat "normalt" men ändå haft symptom i och med den störda binjure- och hormonbalansen vilket jag vet är vanligt. Så många hormonella obalanser som inte syns på blodproven tyvärr. Alla endokrina organ hör ju ihop och blir det obalans på ett ställe så påverkas allt annat också på ett eller annat sätt.

  Hoppas binjureextraktet ska hjälpa och ge dig bättre energi! :)

  SvaraRadera
 6. Ja halleluja för att fler vet av att om det är obalans någonstans så påverkar det annat också. Allt hör ihop som en helhet, och för optimal hälsa så ser man till helheten. ;) Hoppas att detta ska nu hjälpa dig! Och ha tålamod. Som jag skrev i föregående kommentar så kan det ta upp till 2 månader innan man märker av någon förändring. Själv så hoppas jag också detta skall hjälpa, men får nog se till att fortsätta stressa mindre och ta hand om mig själv på bästa vis för att sköldkörteln och kropp och själ i överlag ska må bäst. Ha en fin dag! :)

  SvaraRadera
 7. Jag tar två tabletter per dag, en på morgonen och en till kvällen. Bara att invänta effekt nu då. Så jobbigt att känna sig helt slut dygnet runt. :(

  SvaraRadera
 8. Ja det kan jag tänka mig. Det viktigaste vid återhämtning är att så gott det går hålla sig borta från stress, fundera varför man är trött och vad man kan göra åt det. Hur har du det med HB? Ifall järntabletter till skulle pigga upp lite. :)

  SvaraRadera