måndag 28 juli 2014

Kalas i Tammerfors

Igår var det kalas hela dagen. Efter att från morgonen hämtat upp svärfar (svärmor var redan på plats), startat mot Tammerfors och suttit tre timmar i bilen (med paus vid Juustoportti) så var vi framme. Tur med AC i bilen, för det visade över 30 grader när vi var framme. Kärlekens äldsta systerdotter har konfirmerat sig och det var mycket folk på plats. Vi fick god mat, tårta och kakor och hade det riktigt trevligt.

Senare så åkte jag, kärleken, systerdottern och hennes vän iväg med cabriolet till ett stall och fotograferade konfirmationsbilderna. Stannade på vägen hem och doppade fötterna i en insjö, och där fick jag också mer och vackra bilder av systerdottern. Sammanlagt blev det närmare 100 bilder av henne, så ikväll har jag i alla fall något att göra när jag ska välja ut de bästa och framkalla dem på datorn. Roligt. :)

Sen satt vi en bra stund hemma hos kärlekens syster familj och pratade och åt glass. Klockan blev så pass mycket att det blev dags att starta hemåt igen. Bilresan gick bra, men vid vår paus vid juustoportti igen så fnissade jag länge efteråt.
Gick in på juustoportti-wc och blev något förvirrad när handduschen var på och riktad mot dörren. Fick en liten kalldusch. Gick fnissande ut och tyckte det var konstigt när Fredrik fortsatte att gå när jag skulle in i bilen. Oops, det var fel bil (men samma färg, silver). HAHAHA.
Jag brukar inte ta såna händelser så hårt. Om något, så är det jag som skrattar högst. Man måste ju våga bjuda lite på sig själv.

Och 15 km innan vi var hemma så fick vi se en ganska stor älg som stod vid vägkanten och tittade. Såg ut som att den funderade vilken bil som vore bäst att hoppa framför, så vi signalerade med lamporna till dem bakom oss att hålla utkik. Fungerade bra, för svärföräldrarna i några bilar bakom oss hade sett det, och förstod vad vi blinkade om.

Inatt har jag sovit som en stock och hade gärna sovit längre. Men väcktes av en skata som kraxade utanför sovrumsfönstret och fick ta och stiga upp och lägga igång kaffekokaren. För idag är det jobbdag. Detta långa blogginlägg får kompensera att det inte kommer något tidsinställt blogginlägg under dagen. Hör av mig sedan på eftermiddagen.
Må så bra och hoppas ni får en fin start på veckan, gott folk! :)

Jag och kärleken igår, i caben

IMG_7350

 

1 kommentar :

  1. […] gången. Sist jag var med kärleken till Tammerfors i somras, och vi pausade där, så hade jag ju en liten incident på wc. Klicka här för att läsa om nåt jag ännu fnissar till idag. Kom hem sent på kvällen, 5-10 minuter före kärleken kom hem från arbetet. Hade lite […]

    SvaraRadera