söndag 27 juli 2014

Kalas hela dagen

Godmorgon. Det är ledig söndag och jag var uppe med tuppen. Vi hade faktiskt ställt alarm idag, så vi inte skulle försova oss, men min egen inombordiga klocka väcker mig i god tid. Resfeber, värmen i sovrummet, eller bara det att jag vill hinna vakna och dricka måriskaffi i lugn och ro innan man skall iväg någonstans.

Och jag har redan druckit en kopp kaffe nu på morgonen. Så skönt att i lugn och ro vakna till liv och surfa runt. Om cirka två timmar så är vi på väg till Tammerfors (kamerans batterier är på laddning) för att kalasa hela dagen. Sambons systerdotter/guddotter har konfirmerat sig, och det blir det första rippi-kalaset jag får vara med om. Eftersom jag själv inte är konfirmerad.

Så idag blir det sammanlagt nästan 6 timmar i bilen, jag får lyssna på finska hela dagen, äta gott och vara fin. Var för några dagar sen in till stan för att hitta något fint att ha på mig, och kom hem med en boho-chic vit och vacker och lång kimono, + vackra matchande underkläder som inte så många mer än jag och kärleken ser. Naglarna har jag piggat upp i ljus färg och guldglitter på topparna, och det matchar mitt vit/silvriga hår. Får nog se till att kärleken tar bild av mig sedan.

Så här ser kimonon ut på internet, men den visar sig inte från sin bästa sida. Den är så pass lång att den slutar vid halva vaderna. Tyget är viskos och genomskinligt, och blommorna längs kanterna har pikopikolite glitter i sig. Känner mig som en älva / Thomas Di Leva i den. Underbar.

KAW_657445_F_1

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar