torsdag 31 juli 2014

En härlig dag i blåbärsskogen

När jag var och hälsade på familjen i tisdags så fick jag en bärplockare av mamma och en sportjacka av syster. Idag fick jag användning av båda två. På förmiddagen åkte jag och min fina vän Malin iväg mot skogen. Traskade igenom skog och diken tills vi kom till ett träsk. Förra året hade jag och kärleken hittat massor av hjorton där, men det såg dåligt ut i år. Endast ett hjortron och några blåbär. Tog i alla fall några glädjeskutt i träsket och fick se älgspår och älgbajs. Såg också nåt som såg ut som ett björnspår, men man kan inte vara så säker. Spännande i alla fall.

Åkte vidare till "smultronstället" och där var det lycka med blåbär. Vi gick runt länge, plockade, pratade och hade det riktigt roligt. Märker hur jag blir mer och mer "ett med naturen". Istället för att bara pipa i skogen så njuter jag mer, är inte rädd för krypen och får en sån härlig energi av att trippa runt i skogen. Jag fick ihop mycket blåbär som får bli till en god blåbärspaj ikväll. Recept och bild på den kommer senare.

Och vi hann fotografera lite också idag. Nu är jag bara nöjd, glad och trött i ben och rygg. Efter att pajen är klar så skall jag unna mig ett varmt bubbelbad. Because I'm worth it.

 

IMG_7662-1

Glädjeskutt i träsket.IMG_7666

Lycklig bärplockare.

IMG_7667

Lycklig bärplockare.

IMG_7684

Chillar i blåbärsskogen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar