lördag 26 juli 2014

Den viktigaste relationen är den till dig själv

Den viktigaste relationen är den till dig själv.

Folk är idag för rädda vad andra skall tycka och tänka om sig. Att välja aktiviteter, kläder, jobb, inredning och dylikt för att få ett perfekt yttre. Vi stressar för att få den perfekta kroppen, och kan inte njuta av tillvaron för vi är inte helt enkelt nöjda. Alltid vill man ha mera, eller tror att man blir lyckligare om man förändrar lite hela tiden. Sanningen är att vi kan inte förändra så mycket, vare sig andra eller en situation. För all förändring börjar i oss själva och vårt förhållningssätt till omvärlden.

Det tar ont i mitt hjärta när jag ser och hör människor som förminskar andra, för att själva blir större. Det är för mig inte attraktivt någonstans. Det är bara osäkerhet som lyser igenom och gör mig snabbt ganska uttråkad.

Man kan inte vara ärlig till hela världen, men man kan börja med att vara ärlig mot sig själv. Vilken slags person vill du vara, och hur skall du göra för att vara så ärlig och kärleksfull mot dig själv och andra? Se till att omge dig med människor som ger lika härlig energi tillbaka som du ger till dem. Utan att döma.

Skulle jag skaffa mig en till tatuering vore det orden "Let go, let god". Jag är inte religiös eller hör till någon kyrka. Men att släppa taget och förlita sig till att allt ordnar sig, och att man klarar livet och vad det för med sig, är enligt mig ett ganska bra sätt att leva på. Jag behöver inte ändra på mig själv, så länge jag är ärlig och rak med hur jag vill leva mitt liv. Att spela med rena kort och behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Jag vill vara kärleksfull mot mig själva och andra. Jag behöver inte ändra på något eller ha något mer för att vara lycklig, för den äkta lyckan kommer inifrån. Och det som man inte kan förändra på så släpper man taget om. Älska, glömma och förlåta.

Vi har alla våra egna helveten. Och den människa som är svårast att möta är oftast sig själv. Vi är alla härliga människor, och vad du än har att tampas med så önskar jag att du vågar ta och förlåta dig själv och släppa taget. Acceptera dig själv, andra och det du inte kan ändra på. Njut av livet och bry dig inte om vad andra tycket om dig, om du en dag bestämmer dig för att dansa mitt på torget, bara för att du är lycklig. Livet är för kort för att anpassa sig och hålla tillbaka, bara för att det alltid har varit så.

Får jag en vacker dag barn så vill jag att de ska växa upp med tilliten att de duger och är älskvärda, precis som de är. Att förstå att folk inte vet bättre när de beter sig illa mot dem eller andra, och att ha styrkan att följa sina drömmar, hålla sig till snälla människor och följa sitt hjärta. Och de som beter sig illa mot mina hjärtegryn så får med mig att göra. ;)

IMG_7257

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar