fredag 28 mars 2014

Skillnaden på 60 och 67 kg

Jag är glad att jag har kunskap och kan photoshop. Därför tar jag inte reklamer och bilder på så stort allvar. Undersökningar visar att unga tonårsflickor tror sig vara överviktiga fastän de är helt normalviktiga eller till och med underviktiga. Och det kan vara på grund av alla manipulerade bilder.
Och trenden att äta så hälsosamt som möjligt, proppa i sig fullt med vitaminer och träna varje dag (kallas Ortorexi) är så vanligt att jag inte ens höjer på ögonbrynet längre. Jag bara skriver ett blogginlägg.
Vitaminer är bra, och det äter jag också. Men jag överdoserar inte, och skippar om det känns att det inte är nödvändigt, på grund av att FÖR MYCKET inte heller är bra. Celler kan dö av överskott av vitaminer.

Men tillbaka till tonårsflickorna, och allt mer tonårspojkar, som utvecklar en ätstörning, på grund av att det kan vara så att de tror att det är så man skall se ut för att bli accepterad. Tänk om.

För vem eller vad är det egentligen man tränar? Det kan vara för att man vill bli smal, vara snygg (enligt idealen), accepterad och få en partner. Eller är det för dig själv?

Att fundera vad man har för behov och vad som skulle bli skillnad på att du väger 67 eller 60 kg. Det enda som skillnaden blir är att du har gått ner 7 kilo på vågen. Men i ditt inre så är du exakt samma person. 
Pengaproblem, kärleksproblem eller tankarna om din kropp försvinner inte automatiskt för att man blir smal. Och inte blir man mer accepterad, när det till kritan handlar om att man  har svårt att acceptera sig själv.

Gott folk, unga som gamla. NI ÄR VACKRA. Ni behöver inte jämföra er med andra. Ni behöver inte ändra på er för någon annan. Och OM ni behöver ändra på er, så är det sättet ni ser på er själva.
Se er som den viktigaste personen och ta hand om er på bästa sätt, gör det som känns rätt, och som inte skadar ert yttre eller inre.
Det som faktiskt gör mer förändring än en siffra på vågen är hur ni tänker om er själva och omvärlden. Man har alltid ett val.

Folk har ändå så fullt upp med sig själva så de märker inte om ni har en finne på näsan, bristningar på låren från när ni växte på längden i tonåren eller bröst som är olika stora. Ställ er naken framför en spegel och säg; DU ÄR VACKER och ÄLSKVÄRD. Och tryck bort onödig tankar som egentligen bara är destruktiva och inte gör någon nytta. För det syns snabbt om en människa inte trivs i sig själv.

Ge er själv en kram och var glad över att ni är som ni är. 
KÄRLEK.

4 kommentarer :