torsdag 2 januari 2014

Giftfri deodorant

När jag läser i innehållsförteckningen till min deodorant som ska hålla en fräsch i 48 timmar så blir jag lite mörkrädd.
Högst upp på listan finns aluminium. Det skall täcka till porerna så man inte svettas (kan leda till irritation o. inflammation). Men vi svettas på grund av att få ut gifter och slaggprodukter.  Dessutom visar många studier att aluminium kan påverka risken för cancer. Den innehåller också parfym (allergiframkallande) och alkohol (som torkar ut huden), samt konserveringsmedel som är hormonstörande mm. Hujedamej.

Jag vill ta hand om min hälsa och mina lymfkörtlar, och därför har jag ikväll gjort min egen deodorant, som passar till hela kroppen, och som är giftfri.
Den innehåller ekologisk kokosolja, potatismjöl, bikarbonat och droppar av tea tree enligt tycke.

Kokosolja är bra på många sätt. Är antiinflammatoriskt, bakteriedödande och motverkar svamp. Den är bra för en god sköldkörtelfunktion och ämnesomsättning mm. Passar bra för ut- och invärtes bruk. Bikarbonat absorberar lukt och neutraliserar kroppens ph-balans. Hjälper också att lindra magsår och förkylning mm. Potatismjölet finns till för att få en tjockare konsistens men är hjälper också till genom att vara lugnande för huden. Tea Tree olja är antiseptiskt, motverkar bakterier, svampar och virus och doftar riktigt gott.

Hur gjorde jag min giftfria mirakel deodorant?
Smält ½ dl kokosolja och blanda i droppar av tea tree olja enligt tycke. Rör sen ner ½ dl potatismjöl och ½ dl bikarbonat. FÄRDIGT.

Här är min egen "Coconut + Tea Tree". Den doftar riktigt gott.


8 kommentarer :

 1. Du är så duktig Carro :)

  SvaraRadera
 2. Wow, intressant, dehär ska jag också testa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, pröva på! Har arbetat hela dagen idag och doftar fortfarande gott. :)

   Radera
 3. Det här ska jag nog också testa på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det! Är fortfarande nöjd och doftar gott. ;)

   Radera
 4. "Kokosolja är bra på många sätt. Är antiinflammatoriskt, bakteriedödande och motverkar svamp. "
  Really? Var kan man hitta info om detta?

  SvaraRadera