torsdag 7 februari 2013

EGOBOOST

Nu har jag HELG HALLELUJA, och igår var sista skoldagen på veckan. Gjorde inte så mycket mer efter en skoldag full av diabetes och aseptik, än att sitta och läsa (läs: ritade blodkroppar, hjärtat och artärer) till prov. Mitt i allt så kanske man lär sig lite extra, omedvetet, när man ritar och använder sig av fina färger.

Och så fick jag mig en egoboost, av telefonbolagets kundbetjäning. Ringde dit, bad om svensk service, blev kopplad vidare, (väntade i 2 minuter), människan kunde inte svenska, kopplade mig vidare och så väntade jag i 30 minuter (!!!). Det var en man som svarade, och han kunde inte heller svenska. Tålamodet tog slut, och annars skulle jag ha blivit arg och avslutat samtalet, men tänkte att jag har inget att förlora. Så jag började prata finska.
Från att ha alltid haft problem med finskan, kanske på grund av svårigheter eller bara en jäkla envishet (tror mer på alternativ 2), så kunde jag nu ha en riktig diskussion med nån som förstod mig. 
För mitt ärende blev skött.

I slutet av samtalet så lät han dock förvånad när jag sa: "Kiitos paljon". Kanske inte folk tackar extra mycket till de som sitter i telefonkundtjänsten, men jag var så glad över att jag vågade och kunde, så all den tid man väntat före var som bortblåst.
En trött Mohicana-katt igår. 

1 kommentar :